Florinel Coman, pus la zid după ce a luat intenționat cartonaș roșu în meciul cu Oțelul: ”La revedere, l-ai potolit!”

de: Beatrice Dumitru
04 12. 2023

FCSB a pierdut meciul cu Oțelul, de pe teren propriu, scor 0-2, iar Florinel Coman a căutat să primească al doilea cartonaș galben și să fie eliminat, ceea ce s-a și întâmplat. După acest gest, jucătorul FCSB-ului a fost pus la zid de un fost internațional, care cere să intervină UEFA în acest caz.

”La noi fotbalul e șmecherie”

Florinel Coman a ieșit în evidență în meciul cu Oțelul din cea de-a 18-a etapă a Superligii,după ce a forțat primirea cartonașului roșu. Avea deja un galben, primit în minutul 58 al partidei, și fiind al patrulea avertisment al atacantului în acest sezon nu ar fi jucat etapa viitoare, cu CFR Cluj.

Atacantul a forțat primirea celui de-al doilea galben în ultimele minute, l-a oținut și a fost eliminat. Astfel, el va sta în Cupa României, cu FCU Craiova. După acest gest al lui Florinel Coman, fostul internațional Viorel Moldovan cere intervenția UEFA și spune că o vină o are și centralul partidei, Marcel Bîrsan.

Viorel Moldovan, fost internațional român. Sursa foto: Sport Pictures

Ai realizat că ai făcut o prostie, ai luat galbenul ăla și ai căutat soluția asta, cred eu, la sugestia oficialilor de la FCSB. Dezamăgitor!

La noi fotbalul e șmecherie, societatea e șmecherie, politica e șmecherie, totul e șmecherie. Din păcate, asta este situația. Trebuie să fii șmecher. O mare parte din vină o are arbitrul Bîrsan, care a fost foarte, foarte slab. Dă-i roșu direct și stă două etape. La revedere, l-ai potolit!”, a spus Viorel Moldovan, la PrimaSport.

Sergio Ramos a făcut la fel și UEFA a intervenit

Viorel Moldovan a adus în discuție un caz la fel, protagonist fiind celebrul fundaș Sergio Ramos. Într-un meci de Champions League, fotbalistul, pe atunci la Real Madrid, a căutat al doilea galben pentru a fi suspendat la retur pentru a nu rata meciurile din ”sferturi”. El a recunoscut public că gestul său a fost intenționat, dar nu a scăpat nepedepsit pentru că a intervenit UEFA și a fost suspendat două etape.

Citește și: Florinel Coman, făcut praf după ce i-a jignit pe dinamoviști: ”E lipsă de respect, dovadă de aroganță”

”Îmi amintesc un asemenea caz cu Sergio Ramos, la un nivel mult mai mare, un joc de Champions League cu cei de la Ajax. A câștigat Real Madrid la Amsterdam, 2-1, iar Sergio Ramos a căutat al doilea galben pentru a fi suspendat la retur și l-a primit.

Ramos a recunoscut că a căutat al doilea galben, iar UEFA s-a sesizat. Poate ar trebui să se sesizeze și aici, pentru că este, totuși, jucător de echipă națională. Nu poți să ai o asemenea atitudine”, a adăugat Viorel Moldovan.

Florinel Coman a negat că a luat ”roșu” intenționat

După ce a fost eliminat în prelungirile partidei, Florinel Coman a părăsit terenul și a mimat că ar fi supărat pentru ce s-a întâmplat. La finalul meciului, atacantul nu a recunoscut că a vrut să ia cartonaș roșu intenționat pentru a putea juca în derby-ul cu CFR.

Citește și: Florinel Coman face legea în vestiarul FCSB-ului. Cine e colegul pe care a vrut să-l scoată de pe teren

”Orice fotbalist vrea să joace fiecare meci, nu m-am gândit niciodată. Asta e, trebuie să câștigăm în Cupă neapărat, pentru că e obiectivul nostru. Nu (n.r.- dacă a luat intenționat al doilea cartonaș galben), am fost nervos pentru că nu mi-a ieșit nimic, nu am reușit să marchez, să trag echipa după mine”, a spus Florinel Coman, la finalul meciului.

FCSB este pe rimul loc în campionat, cu 37 de puncte, la cinci lungimi de CFR, echipă cu c are va juca duminică, 10 decembrie.